Vrijspraak toebrengen zwaar letsel aan medegedetineerde door gooien ovenreiniger in gezicht

Op 22 december 2017 heeft de rechtbank Noord-Holland, zittingsplaats Alkmaar, uitspraak gedaan in een zaak over zware mishandeling.

Vrijspraak toebrengen zwaar letsel aan medegedetineerde door gooien ovenreiniger in gezicht

De verdachte werd in deze zaak verdacht van zware mishandeling. Zo werd hij ervan verdacht dat hij in vereniging met anderen aan het slachtoffer opzettelijk en met voorbedachten rade zwaar lichamelijk letsel heeft toegebracht (vermindering van het gezichtsvermogen) door ovenreiniger in het gezicht en de ogen van het slachtoffer te gieten/gooien. Het incident vond plaats tussen gedetineerden in een penitentiaire inrichting.

 

Standpunt strafrechtadvocaat en rechtbank Alkmaar

De advocaat van de verdachte heeft vrijspraak bepleit. De rechtbank in Noord-Holland, locatie Alkmaar, volgt het standpunt van de advocaat en oordeelde het volgende. Uit de bewijsstukken blijkt van betrokkenheid van meerdere gedetineerden bij het tenlastegelegde, waaronder de verdachte. De rechtbank oordeelde echter dat van een actieve rol van de verdachte geen blijk was. Enkel het slachtoffer heeft verklaard dat de verdachte een actieve rol had. De verdachte ontkent betrokkenheid bij de mishandeling. Al met al oordeelde de rechtbank dat er onvoldoende wettig en overtuigend bewijs was, waardoor de verdachte werd vrijgesproken.

 

Advocaat voor zware mishandeling

Deze zaak is een goed voorbeeld van het feit dat een ervaren strafrechtadvocaat voor u een zo laag mogelijke straf, of zoals in dit voorbeeld zelfs vrijspraak, kan bereiken. Wanneer u wordt verdacht van een soortgelijk delict kunt u zich eveneens laten bijstaan door een ervaren strafrechtadvocaat. De advocaat zal uw processtukken opvragen om een goed en sterk verweer te kunnen voeren. Indien u het contactformulier invult neemt een ervaren strafrechtadvocaat voor (poging) zware mishandeling direct gratis en vrijblijvend contact met u op over uw strafzaak in Alkmaar! Wij werken voor een vast tarief en op basis van pro deo.

Geschreven door

Juridisch medewerker
Op